Hej våren!

DSC_0379

Det har varit en lång lång vinter. En kall vårvinter, visserligen med sol, men sällan varmt. Så i lördags var det äntligen plusgrader när jag vaknade, oj vad man har väntat på det. Sedan dess har det regnat och varit ”varmt”, vilket betyder en temperatur över nollan. Snön ligger fortfarande på största delen av tomten, men är verkligen på väg bort. Det sticker upp lökar genom snön och snart blommar min första krokus.  Och inomhus står årets första sådder med den svårskötta kronärtsskockan, chili, petunior, penséer (som jag fått) och tomat.  Jag satte kronärtsskockan och chilin den 23 januari. Jag lyckades ta död på 5 kronärtsskockeplantor när jag skolade om dem…. De har notoriskt känsliga rothalsar. Hursomhelst: Nu har vi underbara dagar framför oss. /Jonas =)

Lökar på väg upp.

Lökar på väg upp.

Årets första sådder.

Om blomjonas

Jag är en odlare i norr, i zon 5. Jag odlar regelbundet sedan 15 år på tre odlingslotter och har en minimal trädgård på cirka 40 kvadrat. Jag skriver om odling i norr och om de trädgårdar jag besöker. Kommentera, fråga och tipsa gärna! /Jonas
Det här inlägget postades i chili, kronärtsskocka, plantering, vårsådd, vinterträdgård och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Hej våren!

  1. villacalifornia skriver:

    Du får ta vattenkannan med varmvatten och gå ut och vattna…
    Snön måste bort till varje pris 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s