En kunglig ursäkt i rabatten

Den här skylten fanns vid en av de långa rabatterna framför det kungliga Kensington Palace i London.  Hela rabatten är utan växter och orsaken är att man vill bli av med det perenna (årligt återkommande) ogräset. Det kallar jag en skylt med stil!

Kensington Palace är som alla säkert minns palatset där Diana, Prinsessan av Wales hade sin officiella våning, både under äktenskapet med och efter skilsmässan från ekobonden och prinsen Charles av Wales, då prinsen flyttade ut. Den stora drottning Victoria bodde här när hon utropades till drottning, bara 18 år gammal, 1837.   Fortfarande bor medlemmar ur den stora brittiska kungliga familjen i huset, bland annat prinsparet Michael av Kent, drottningen Elizabeths något skandaliserade kusin med österikisk-ungersk adlig gemål.

Just nu pågår renovering av både palatset och rabatterna runt det.  Det ska vara klart lagom till Olympiska spelen år 2012.

Annonser

Om blomjonas

Jag är en odlare i norr, zon 5. Programledare och reporter på SVT:s Västerbottensnytt. Odlar regelbundet sedan 5 år på två odlingslotter och har en minimal trädgård på kanske 70 kvadrat. Jag skriver om odling i norr och om trädgårdar jag besöker. Jag tar bilder med min systemkamera Nikon R3000. Kommentera och tipsa gärna! /Jonas
Det här inlägget postades i engelska rabatter, Engelska trädgårdar, historiska parker, parker, trädgård. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s