Rad av luktärt och kålgård

Här ser man min rad av luktärter och vial. Som synes har den börjat blomma, nu ska den bara få höjd. Jag har gödslat och vattnat och bundit upp. Luktärt är verkligen nästan drömlikt vackra och finns i så många fantastiska färger. När de väl börjat växa sköter de sig dessutom själva mer eller mindre .

Så här ser det ut i min lilla kålgård. jag har spetskål, vitkål och broccoli. Dessutom har jag satt dit indiska sockerärter som ska bli gula. Jag har också satt ringblommor här och där, de blir väldigt vackra mot kålbladen. Det är som vanligt lika förvånade att kålen har vuxit sig så kraftig, när jag satte ut dem för någon dryg  månad sen var de små spensliga centimeterhöga rangel.

Annonser

Om blomjonas

Jag är en odlare i norr, zon 5. Programledare och reporter på SVT:s Västerbottensnytt. Odlar regelbundet sedan 5 år på två odlingslotter och har en minimal trädgård på kanske 70 kvadrat. Jag skriver om odling i norr och om trädgårdar jag besöker. Jag tar bilder med min systemkamera Nikon R3000. Kommentera och tipsa gärna! /Jonas
Det här inlägget postades i luktärt, odling, odlingslott. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s